28 januar 2007

Probal HDR dobil IR

Še en sončen dan ,super .Pobral sem svojo fotografsko opremo ,jo zložil v avto in se odpeljal do bajerja , ki je oddaljen samo par kilometrov od hiše. Če povem čisto po pravici , bi lahko šel tudi peš ,ker pa sem pred odhodom pogledal a termometer in je kazal -4 ,sem se odločil za avto .

Bajer ni ne vem kako velik ,se pa da ujeti tudi kako ribo , če imaš srečo. Ko sem prispel do Koseškega bajerja (Občina Vodice), sem bil rahlo presenečen ,ker je bil zaledenel. Še dobro da nisem vzel s seboj drsalke ,ker bi se skoraj sigurno šel drsat ,verjetno pa bi se tudi kopal, to mi pa ni preveč všeč, sploh če so take ekstremne temperature in še nikogar v bližini.

Dovolj o drsanju in kopanju ,na bajer sem prišel zaradi fotografiranja. Hotel sem posneti par fotografij ,da bi jih lahko sestavil v HDR tehniki , po receptu M&M ,njemu je to prav perfektno uspelo. Zato pa veselo na delo. Naredil sem cca 50 fotografij na različnih koncih bajerja ,to je bil lažji del ,težji del me še čaka doma ,ko bom vse skupaj obdeloval v Photoshopu.

Ker pa sem imel še malo časa , sem na fotoaparat privil še IR filter in naredil še par fotografij, nato pa domov na čaj.

No zdele je pa čas za obdelavo jutranjih fotografij, Po Matjaževem receptu. Uh ,tale HDR mi dela težave ,kakorkoli naredim imam del prežgano ,bom moral vse še malo izpilit pa bom potem to probal ,se pravi drugič. Sedaj sem se pa malo poigral z IR fotografijo ,sem se vsaj malo potolažil.







7 komentarji:

Samo Hajtnik ~ Guzman pravi ...

HDR je kar špil. Mislim da je najbolje dat aparat na stojalo, in upalit bracketing in fokusiranje na različne dele objekta. Potem pa nekako izpade. Kar se pa tiče tvojih objavljenih IR fotk, pa: Njami, še bi, mami!

OLKI pravi ...

Prva s titimi luknami je prav zanimiva...

Gregor Harih pravi ...

Not bad bi rekel. Sicer pa se mi zdi da si ISO kar močno navil, a ne? WB bi mogoče lahko tudi malo urihtal. Drugače pa tiste z luknami kot je Olki povedal niso "švoh".

Gregor Krašnja pravi ...

Hvala vsem za pohvale ,sej zaradi teh luken nisem drsal ,ker bi zagotovo nadrsu he he.
Gregor tkole je bilo ISO 100,f/5 ,3 sekunde.

Gregor Harih pravi ...

Hmmmm, zanimivo. Neki čudni šum je viden, zato me zdaj iso 100 preseneča.

Gregor Krašnja pravi ...

Ravno sem se še malo igral z tem šumom ,bom mogu kdaj drugič popravljeno gor prilimat.
Fotoaparat ki ga uporabljam sigurno ni za take fotografije ,bolj za družinsko fotografijo :).
Zaenkrat še malo zbiram €€€€€.

Matjaž Merčnik pravi ...

IR ti je zelo lepo uspel. Kaj pa HDR. Bomo videli kakšen končni izdelek?