15 april 2007

Motoristi

Pot nas je zopet vodila v Logatec. Odpravili smo se okoli desete ure, zato lepo počasi po obvoznici do izvoza Brezovica, nato pa po stari cesti proti Vrhniki in Logatcu. Na cesti ni bila pretirana gneča, je bilo pa ogromno motoristov. Do Logatca si sploh ne morem misliti koliko jih je šlo mimo nas, v eno in drugo stran.
Ko pa smo prispeli v Logatec, zavijemo levo proti cerkvi, ker je tu bližnjica do našega cilja, se na koncu izkaže da je to vendarle daljša pot. Zakaj? Pred cerkvijo je ravno potekal žegen motoristov pred novo sezono. Po krajšem času, smo končno nadaljevali pot do cilja, ki je bil oddaljen še dober kilometer.
Po dobrem kosilu je sledila tretja dirka sezone formula 1 v Bahrajnu. Dirka je bila zelo razburljiva, zmagali pa so moji favoriti, edina škoda je, da ni bil Kimi pred Lewisom (pa drugič). Sedaj ko smo vsi dobre volje, se odpravimo na krajši sprehod po Logatcu.
Pridemo do krožnega križišča in slišimo kako se nam približuje eden od motoristov. Najprej pogledam motor, Honda obarvana v znamko Repsol, to je pa taka kot jo ima moj prijatelj. Ne ni se peljal mimo nas, ampak kar lepo parkiral pred nami, ja nisem se zmotil, bil je Erik. Pavi ljubitelj motociklizma. Pred dobrim letom je preizkusil svoj motor na Grobniku, kjer je vozil krog pod 1:50.00., baje je to zelo dober rezultat za amaterskega ljubitelja motorjev. Po parih minutah se je odpravil naprej. Po ravnini ki je bila pred njim je bilo prav užitek poslušati kako lep zvok proizvaja Honda z dodatkom Akrapoviča.
Proti večeru smo se odpravili proti domu, zopet po stari cesti. Vsakič ko se mi je približal motorist, sem se mu odmaknil proti desnemu robu cestišča, tako da me je lažje obšel. V več kot polovico primerih sem dobil od njih pozdrav.



Lepo umirjeno po naših cestah.




Easy rider.




Brez Akrapoviča ne gre, pravi Erik.




Eden od mnogih.

2 komentarji:

Aljo pravi ...

Nažalost niso vsi easy riderji...

Johnny pravi ...

res je, še posebej tisti, kateri mislijo, da če so na motorju za njih ne veljajo pravila tako kot za tiste v avtomobilih.