21 april 2007

Ponovno Ljubljana

Žigu sva z Matejo obljubila lutkovno predstavo Sapramiška v Ljubljanskem lutkovnem gledališču. Vsakič ko moram v Ljubljano, sploh v sam center mi postaja kar slabo, pa ne zaradi same Ljubljane, temveč zaradi parkirnega režima. Tokrat sem se odločil, da parkiram kar na Grudnovem nabrežju, dobrih 10 minut peš do samega centra. Res, parkiraš lahko kjer ti srce poželi, nobene gneče. Odpravimo se do Zoisove ceste, čez most na Breg, proti Hribarjevem nabrežju. Lokali ob poti so bili kar nabito polni, gostincem se zopet smeje. Ob Ljubljanici je tudi slišati ogromno turistov, verjetno tudi Svetovnega prvenstva v hokeju na ledu skupine B, kjer so naši Risi že napredovali v elitno skupino A.
No pa pojdimo naprej, čez Čevljarski most, na Cankarjevo nabrežje, proti Tromostovju. Prečkali smo Stritarjevo cesto in odšli proti Ljubljanski tržnici. Na sami tržnici se ni dogajalo skoraj nič, branjevke so že vse prodale, samo še komunala je pospravljala svinjarijo, ki nastane vsak dan na tržnici. Končno smo prišli do Vodnikovega hrama, pol ure pred predstavo smo si privoščili še kavico in pijačo, nato pa v Gledališče.
Po predstavi, ki traja dobrih 45 minut, je minilo kot bi mignil, smo se odpravili še do Zmajskega mosta (most vseh Tašč). Nekoč so govorili, da vsakič ko stopi na most devica, Zmaj pomaha z repom, no tam sem bil dobrih 10 minut, pa je šlo kar nekaj luštnih deklet čez most, pa se rep ni premaknil, no ja časi se spreminjajo.
Pogledat smo si še odšli Mestno hišo in pa Robov vodnjak, na to pa po Mestnem trgu na Stari trg in na Levstikov trg, čez Zoisovo cesto proti parkiranem avtu.


Življenje ob in na Ljubljanici.




Še 100 milj do kopnega.




Zoisova cesta.




Pogled na Ljubljanski grad.




Čevljarski most.





Frančiškani in Tromostovje.




Frančiškani iz drugega kota.




Ponos Ljubljane.

1 komentarji:

Peter pravi ...

lepa predstavitev ...