06 avgust 2007

Velika nagrada Madžarske

Uvodna beseda

Kot sem že pisal, da odhajam na dirko Formula 1 na Madžarsko, bolj natančno na Hungaroring in ker sem vabilo dobil v zadnjem momentu, sem bil kar malo pretresen. Pred časom sem zamenjal fotoaparat za mojega prvega zrcalno refleksnega in mi še ni uspelo kupiti dodatni objektiv, tako da sem bil malo razočaran nad tem, da mi ne bo uspelo mojega Nikona testirat na tako pomembnem dogodku kot je dirka Formule 1. Sej veste kako pravijo, priložnost zamujena, ne vrne se nobena.



L. Hamilton




F. Alonso



Ker od mojih bližnjih znancev nima nihče takega hobija kot jaz, sem se obrnil še na blogerje, kaj in kako priti do kakšnega objektiva za par dni in da se stvar testira.

No prvi od blogerjev je bi Had, ja to je tisti bloger, ki ga je vsepovsod dovolj in je skoraj brez dlake na jeziku. Njegova reakcija na vprašanje glede objektiva je bila takojšna. Ne vem če je minilo dobrih 10 minut da sem dobil povratni mail. Pomoč mi je hotel ponuditi takoj, samo če bi ga kontaktiral v začetku tedna. Žal Had ni šlo, se bom pa drugič bolj potrudil in bom prodal dobiti rezervacijo prej. Had hvala ti za trud, ki si mi ga namenil.

Kimi Raikkonen




Felipe Massa



Drugega blogerja, sem pa kar kontaktiral preko telefona in to je vsem znani gorski pohodnik, kolesar,ljubitelj fotografije in še bi lahko našteval, v prvi vrsti pa družinski človek. No nekateri ste ga že spoznali po naštetih aktivnosti, jaz pa ga bom še poimenoval, ja to je Jure Frelih, bolj znan kot Olki. Tudi sam mi je takoj ponudil pomoč. Povabil me je da preizkusiva objektiv 80-400, če bi deloval na mojo igračo. Takoj sem dobil nasmeh in že po dobri uri sem bil pri njemu. Z vsem navdušenjem sem mu dal v roke mojega Nikončka, da preizkusi ali bo delovalo. Ni vse delovalo tako kot bi bilo potrebno, no ni delal Auto Fokus, deloval je samo Manuel in tudi to bi mi pomagalo, samo več truda je potrebno vnesti. No Jure mi je vse skupaj porinil v roke, probaj, mogoče ti bo pa delovalo. Navdušenja sploh nisem mogel skrivat. Ja Jure danes sem se ti že enkrat zahvalil, sedaj pa se ti bom še enkrat Hvala, Hvala, pomagal si mi do dobrih fotografij. Vsaj upam da so dobre, to boste pa vi povedali.


Heikki Kovalainen







Jarno Trulli







Ralf Schumacher




David Coulthard pred Giancarlom Fisichellom




Fernando Alonso



Par besed o prihodu na dirkališče Hungaroring.

Stoji v sami bližini glavnega mesta Madžarske Budimpešte, dobrih 30 minut vožnje z avtobusom. Že sam prihod je zelo neorganiziran , če samo primerjam z Imolo, bi se temu lahko reklo kar mali kaos. No šofer avtobusa nas je pustil skoraj pred vhodom na samo dirkališče , kar je bilo super, pač ni potrebno veliko hoditi do glavnega vhoda. Na začetku smo si malo ogledali stojnice kjer so prodajali navijaške rekvizite. Za vsakogar se kaj najde od Ferrarija, Mclarna,Williamsa,BMW Sauber, Renault, Toyota, Honda, Red bull itd.

Ko smo prispeli na našo tribuni, ki je bila na začetku štartno ciljne ravnine, je bil razgled super, motila me je samo dvojna ograja, ki nas je ločevala. Kako bom tu fotografiral mi ni jasno. No nekako se bom že znašel.


Massov prihod v bokse.



Kimijev prihod v bokse.




Zmagovalec Lewis prihaja v park ferme.




Rubens Barrichello




Sakon Yamamoto




Sabastian Vettel




Vitantonio Liuzzi




David Coulthard



Nekaj je ratalo, pa tudi če me je motila dvojna ograja.Dirka je bila zelo monotona, ni se dogajalo popolnoma nič, ni bilo ne prehitevanja, ne izletov iz steze. Zmagal je ponovno Hamilton, pred Raikkonenem in Heidfildom, Alonso je bil četrti po svoji neumni napaki na treningu, ker je oviral moštvenega kolega in ga je zaradi tega kaznovala FIA. ( tako je tudi prav)
Alexander Wurz




Robert Kubica



Do tu je bilo vse OK, od tu pa se je začel totalni kaos. Po dobri uri smo se zbrali pred našim avtobusom in se odpravili proti domu, ja ko bi se vsaj, premaknili smo se za dobrih 100m, nato pa več kot uro niti centimetra. Policaji in varnostniki, namesto da bi delali red na cesti, so oni lepo sedeli v senci in pili ohlajeno pijačo, ogromna količina avtobusov pa je čakalo in se prebijali kakor je komu uspelo. No po dobrih 3 urah smo končno prispeli do Budimpešte in pot nadaljevali proti Sloveniji. Domov sem prišel zgodaj zjutraj, bolj natančno ob 4 uri, tako da sem padel samo dol, pa ne za dolgo, ker me je že preganjal Žiga, da morava v vrtec, jaz pa v službo.


Zadnji ovinek, zadnjega kroga, Lewis pred Kimijem.




Množica navijačev po končani dirki.




Še pogled proti boksom.




Do sedaj še nisem šel spat, ker hočem tole zaključit, kar mi je tudi uspelo.


Pa lahko noč.

7 komentarji:

Anonimni pravi ...

odlicne fotke.. sem cakal in cakal, kdaj jih objavis.. 400 je prisla zelo prav :)

CrniSC pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
CrniSC pravi ...

Precej dobrih fotk je nastalo. Bom moral tudi sam še nekrat na dirko F1. Sem bil l.95 v Imoli. Ludo. Fotk pa raje ne bi kazal...

OLKI pravi ...

Kreg kot rečeno, ene par fotk imaš prav krasnih, sicer si tisti ovinek zaradi razmer kakršne si imel obdelal v centimetre, hahah, ampak kot rečeno...bomo šli enkrat skup tole formulo pogledat...hehe..samo ne na Madžarsko

Gregor Krašnja pravi ...

@Had, ja res je , brez 400 bi bilo če bolj nezanimivo

@Stane, tudi sam sem bil leta 95 v Imoli in to v ovinku Tamborelo, tam kjer se je najboljši dirkač (Aerton Senna) smrtno ponesrečil leto prej.

@Olki če imaš toliko fotk enega in istega ovinka se lahko igraš po mili volji hehe :)
Glede Madžarske se pa strinjam da me morda nekaj let ne vidi, vsaj dokler ne uredijo izvoznih poti do bližnje avtoceste.

David pravi ...

odlično, lepe fotke. tisti ovinek pa najbrž poznaš na pamet

Johnny pravi ...

dbest slike! To je moralo biti super...edino škoda da se ni nič posebnega zgodilo na dirki.