25 september 2007

Otroški bazar

Pred dobrim tednom se je zaključil že drugi Otroški bazar na Gospodarskem razstavišču. Lepo da se kdaj pa kdaj organizira tudi za naše najmlajše. Škoda je edino to, da ta bazar poteka samo enkrat na leto. Obiskali smo ga tudi lansko leto, pa moram reč, da se je stvar kar dobro prijela, ker lani je vse potekalo samo v eni hali GR, sedaj so bile pa na razpolago kar tri. Se je pa tudi zunaj ogromno dogajalo, kjer so bili Policaji specialci in so imeli razstavljeno transportno vozilo in to vozilo je bilo pravi magnet za otroke.

Zunaj so imeli tudi ogromno igral, od trampolinov do toboganov, žal so bili kar precej prazni, seveda vzrok je bilo plačilo.

V prvi hali so potekale razne otroške delavnice, od modelarstva pa do slikarskih delavnic, kjer so lahko otroci barvali po mili volji in kolikor jim je duša dala. V tej hali smo se kar dolgo zadržali, ker je Žiga hotel biti skoraj na vsaki delavnici, šele po prihodu Muce Copatarice na glavni oder, so se otroci odmaknili od raznega dela in odšli gledat in poslušat kaj bo povedala Muca Copatarica. Najprej jim je povedala, da letos praznuje okroglo obletnico 50 let, ja to pa so leta. Nato jim je razlagala, kam izginejo otroški copatki, če jih otroci ne pospravijo ko gredo spat, na koncu pa je podarila še par nagrad, na srečo je tudi Žiga prejel lepo nagrado, torbico, par barvank, barvic, balonov in še nekaj malenkosti.

V naslednji hali so razstavljali, razno otroško pohištvo in tudi to nam je prav prišlo, ker smo ravno pred kratkim dokončali Žigu novo sobo in sedaj potrebuje še pohištvo za v sobo. Tako da smo dobili par dobrih nasvetov in katalogov, da se lažje odločimo. Poleg so imeli stojnico tudi Policaji, kjer so govorili o varnosti v prometu in ko vidiš kaj se zgodi z otrokom v avtu, ko ni privezan že pri najmanjšem trku, se ti kar stemni pred očmi. Zato nikoli ne sedite v avto z otrokom in ga ne pripnite v varnostni stol, tudi za par 100m, ker so lahko posledice nepopravljive.

Zadnja hala je bila pa bolj športna, imeli so malo nogometno igrišče, kjer so imeli otroci nekakšen turnir v nogometu. Bilo pa je še nekaj bolj zanimivo od nogometa, imeli so postavljeno umetno plezalno steno. Sploh si nisem mislil, kako že majhni otroci lezejo v steno in ne popustijo vse do vrha. Z Žigom sva našla še eno zabavo, kačo. ZOO Ljubljana je imelo razstavljeno živo kačo, kjer so jo lahko otroci prijemali, božali, Žiga si jo je kar dobro ogledal in tudi prijeti si jo je upal, za primer, da Mateje ni bilo par metrov naokoli.

No to bi bilo na kratko o Drugem Otroškem bazarju v Ljubljani, upam da se bo tradicija nadaljevala še naslednja leta.











Žiga in G-rega, na začetku malo treme, vendar je kmalu minila.




Tudi z pasovcem se je dobro zastopil.




Žigova naletna teža pri hitrosti 30km. Žigova teža 17kg.




Pri 50km.




Pri 90km.




Poslikava na otroški omari.




Otroci ne odnehajo kar tako.




Iz ZOO Ljubljana, je prišla celo kača.




Kič.




M;uca Copatarica je podelila nekaj nagrad najbolj pridnim otrokom.




Razmišljanje.

2 komentarji:

CrniSC pravi ...

Jest sem pa pozabil na ta bazar... Fajn reportaža.

Anonimni pravi ...

Sm delu na otroskem bazarju, sm skaku okol odra in sploh nism mogu vrjet kako so nekateri starsi ignorantski.
Froci laufajo po odru in en tamal tepe vse okol sebe, mama ga pa gleda pa se smeji. Potem med predstavo en tamal spleza na oder in zacne drmat stojala za mikrofone. Pogledam njegovga fotra ki mirno sedi in ga opazuje ter se smeji "joj kako je luskan", ceprov tamal moti celo predstavo, pol sm mogu it jst na oder in tamalga dol odnest,... res leni nekateri starsi oz brez obcutka za stvari in osebe okol sebe.
Drugac je blo pa kr fino ja, pa otroci so ful uzival sm mel obcutek. Ce pa so kaksne pripombe oz predlogi pa kr na dan z njimi, da jih posredujem naprej, ker na napakah se ucimo.