04 junij 2008

Lexus RX 400h

Lexus RX 400h. Avto, ki ga hitro osvojiš, ali bolj natančno, ki te hitro osvoji. Lexus je že od nekdaj avto prestiža. RX 400h z 3,3 literškim motorjem in z pomočjo dveh elektro motorjev, deluje zelo potiho. Tudi sama poraba ni velika. Po dveh dneh vožnje po prestolnici in nekaj avtoceste poraba zanemarljivo majhna 13 litrov na 100 km. Moram povedati, da V6 bencinski motor in elektromotor, skupaj zmoreta kar 200kW moči. V avtu res ne manjka ničesar, vse je na svojem mestu, vse v dosegu roke in pregledno. Na sredinski konzoli je velik na dotik občutljiv ekran, na katerem lahko opazuješ samo delovanje motorja ali elektromotorja, trenutno porabo, povprečno porabo in podobno. Lahko si nastaviš tudi GPS navigacijo ali pa radijske programe, pri vzvratni vožnji se vklopi zadaj mala širokokotna kamera in tako lahko na ekranu opazuješ kje boš parkiral lepotca. Notranjost avtomobila je zelo prostorna, tako spredaj kot zadaj, razočaral pa me je prtljažnik, ki je malce premajhen. Tudi zunanja lepota ne zaostaja za notranjo. Zunanjost krasijo spredaj in zadal velike luči, ki se lepo zlivajo z linijami avtomobila, tonirana zadnja stekla in 18 palčna platišča.

Če si ga kdo želi, ga dobi že za skromno ceno 64.000€. Pa naj še kdo reče, da se prestiž ne izplača



Že na boku avtomobila, vam piše, da je to Hybrid.


Na sprednji maski avtomobila je lepo viden znal Lexusa, ki ga ne morete zgrešiti.


Od spredaj.


Notranjost.


Sredinska konzola od spodaj.


Pregled na števce, ki so dobro vidni v vseh pogojih.


Sredinska konzola se na vrhu konča z velikim na dotik občutljivim ekranom.


Tudi volanski obroč je bogat z gumbi.


Prestavna ročica, ki pa je ne uporabljaš veliko, ker je avto avtomatik.


Tudi znotraj avtomobila velikokrat vidiš znamko avtomobila.

3 komentarji:

Matjaž Očko pravi ...

poraba zanemarljivo majhna? 13 L/100km?? se hecaš? :) to se mi zdi ogromno, sploh za hibrida.
MB E-klass V5, ki je 3.0, spravim na 7 litrov...

Rado Zupanc pravi ...

jaz vozim ToyotaPrius - tudi hibrid.
Poraba 5-6 l po mestu in 6-7 l na dolge proge. Res še kar preveč "požre" glede na to, da bencinski in elektro motor delujete v poprečju vsak 50%.

Anonimni pravi ...

Jaz vozim Nissan Micra 1,4 16V (letnik 2000) ... povprečna poraba 7 L/100km.
Ne vem kje je point teh hibridov s kao "varčnimi" motorji in elektromotorji, ki kurijo več kot navadni avtomobili. Če mene vprašate, je to samo medijski pomp oziroma modna hiba.

Plačate več, onesnažite več (kako pa mislite da se filajo baterije na teh hibridih ... alternator ... in kako dela alternator ... energijo jemlje glavnemu motorju ... naprej pa že veste).

To je podobna finta kot težnja k uporabi varčnih žarnic. Že res, da porabite manj kot z navadnimi žarnicami, ampak noben se pa ne vpraša koliko več energije porabijo za izdelavo varčnih žarnic.

In še ista fora s kravami in njihovimi iztrebki oziroma plini ...
Ah, sej je brez veze da naštevam naprej.

Skratka z zdravo pametjo se daleč pride, tudi pri varčevanju z našim planetom, samo ne smeš podležt vsakemu masovnemu sranju.

ALi po domače - ne bit ovce.