16 julij 2008

5 minut ...

... je bilo popolnoma dovolj, da je naredilo nekaj škode na našem vrtu. Še dobro, da ni bilo kakšne škode na na naši hiši pa tudi na sosedni.
Sedeli smo na balkonu in opazovali kako se nevihtni oblaki počasi približujejo Šmarni gori. Z nevihtnimi oblaki so prišle tudi strele, ki so se pojavljale. Pri sebi sem si rekel, no nekaj dobrih posnetkov bi pa lahko naredil, strele pa res še nisem lovil. Aparat imam v hiši, stativ pa v avtu. Skočil sem po ključe in ko sem se vrnil na teraso, se je že začelo. Močan veter in dež, vendar sem bil še tako tečen, da sem šel po vetru in dežju v avto po stativ. Res prava norija, če pogledam po neurju, je ravno na tej poti, tudi drevo , ki se je podrlo. Na srečo se je to zgodilo dobro minuto za tem, ko sem bil tam, samo da sem bil sedaj na varnem v hiši in me strele niso več zanimale.
Neurje kakor hitro je prišlo, tako je tudi hitro premaknilo proti Kamniku, na poti, pa naredilo ne ogromno škode.



Do sosedov, se sploh ni videlo.


Tudi palčku ni prizaneslo.


Drevo z ene ...


... in druge strani.


Nebo nad Kamnikom

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Prav srh me spreletava ob zadnjih dogodkih. Včasih smo o tem brali v časopisih, gledali po televiziji in vse je bilo tako nekje daleč od nas... Očitno tudi mi nismo več varni. Hjah, sami smo si prislužili. Menda...

Anonimni pravi ...

ja to je bilo pa hudo. očitno ste jo še dobro odnesli.

Gregor Krašnja pravi ...

@Darja, pomoje se bomo morali kar navadit na te stvari, žal se nam narava maščuje na drugačen način.
@David Našo vas je najhujše obšlo, 2km stran v Vodicah je bilo pa katastrofalno.