05 avgust 2008

Trnfest - Kultur Shock

Kar nekaj vode je že preteklo od zadnje objave na mojem blogu. Na začetku je za to poskrbela višja sila (SiOL), da so potrebovali kar štiri dni da so nam ponovno popravili linijo. Ostali dnevi pa je šlo vse bolj poletno, počasi in lenobno.
V tem času se je pričelo v Ljubljani nekaj dogajat glede kulture. Pričel se je Trnfest, ki bo trajal vse do konca Avgusta. In ker se takega dogodka ne sme zamudit, sva se zopet z Johnnyem dogovorila za potep po naši prestolnici.
Zbor, že na dogovorjenem mestu, nato pa počasi proti centru Ljubljane, vmes se še ustavit na hladni pijači, da slučajno ne dehidrirava. Daljši pogovor kako bo potekalo fotografiranje. Prvi cilj je sprehod po samem centru, nato pa na Kongresni trg, kjer je imela koncert Mia Žnidarič. Pravzaprav se je šele začela ogrevat. In ker nama ni dala žilica, da čakava na začetek in ker sva poduši bolj rokerja, kot pa ljubitelja jazza, je bil čas, da se odpraviva prodi Kudu Franceta Prešerna, kjer so žagali člani skupine Kultur Shock. Težko se je bilo prebiti čisto pod oder in naredit dober posnetek. Je pa bil izziv, ker je bila zelo slaba svetloba. Nekaj je ratalo, za konec pa sem probal še z bliskavico naredit par posnetkov, res da so fotografije bistveno boljše, pa nimajo tistega odrskega pridiha, tako da te niso prišle v izbor za objavo.
Ker je bilo že kar temno in vročina ni pojemala, je dehidracija zopet naredila svoje in sva z Johnnom zavila v prvi lokal da pregledava kaj nama je ratalo, seveda pa sva zraven še hladila žejo.












0 komentarji: