06 avgust 2009

Sv. Ana - Podpeč

Sv. Ana je hribček, ki se vspenja nad Podpečjo. Do vrha se pripeljemo po cesti na Rakitno, nato pa kmalu zavijemo iz glavne ceste levo proti urejenemu parkirišču. Skoraj do vrha se pride tudi z avtomobilom, ni pa dovolj prostora za veliko avtomobilov, nato pa še par minut peš v hrib.
Mi smo se peljali z vso fotografsko opremo skoraj do vrha, ker smo vedeli, da tako zgodej ni še nikogar. Res smo bili zgodej, lahko rečem da je ura kazala tam okoli 5:15 zjutraj. Smo pač hoteli ujeti jutranje meglice, kar nam je tudi uspelo.
Z vrha je prekrasen razgled nad Ljubljanskim barjem. Če bi kdo rad doživel ta krasen jutranji dogodek, mora biti res zgodej na vrhu, drugače je pa tudi ob drugih urah verjetno lep razgled.
Mi smo imeli res srečo z vremenom, ker je prejšna dva dni deževalo in je ozračje spralo smog nad Ljubljano.Polna luna in kot sem že napisal smo bili zelo jutranji. Po exifu je ta fotografija nastala ob 5:15 uri zjutraj.


Ko luna zaide in odide v dnevni počitek ...


... se na drugi strani prebodi sonce.


HDR, sestavljen iz štirih fotografij.


Nočni metulj.


Meglice na Ljubljanskem barju.


In še


Ponovno HDR, tokrat samo z tremimi fotografijami.


In še meglice :)


Jutranja svetloba, je res nekaj prekrasnega.


Moj obris v meglici.


Golobčka, sta nas prišla opazovat.

8 komentarji:

IggyPhoto pravi ...

Bravo. Tiste z meglicani so res fantastične. Od kod si fotografiral? Lp, Igor

Samo Trebizan pravi ...

Tiste z meglicami sekajo! Res lepo!

Gregor Krašnja pravi ...

@iggy Kot rečeno Sv.Ana nad Podpečjo, pa zelo zgodna ura

@Samo toliko meglic, da se ti zmeša, ne veš kam bi škljocal :D

IggyPhoto pravi ...

Hvala Grega, sem sicer prebral, a ker mi tisti konec ni tako poznan, bi te prosil za kakšen podrobnejši namig. Tegale asem moram v prihodnosti res enkrat lotit.
Hvala in lep pozdrav, Igor

Gregor Krašnja pravi ...

Iggy najlažje ti lahko takole pomagam, zemljevid pokrajine. Cerkvica je v sredini, tista pika na samem, se pa pelješ po cesti iz Podpeči, proti Preserje, samo moraš pred tem krajem zaviti levo, je tudi tabla. Tu imaš link zemljevida http://zemljevid.najdi.si/index_maps.jsp?tab=maps&x1=455314&y1=91902&zoom=9372 Upam da sem ti lahko pomagal ;)

IggyPhoto pravi ...

Hvala Grega, si mi bil v veliko pomoč. Zagotovo se enkrat odpravim tja. Ko (če) se enkrat srečava, plačam pivo! še enkrat lepa hvala.
lp, Igor

Johnny pravi ...

tele fotke z meglicami so pa res super!

Gregor Krašnja pravi ...

Johnny boš moral enkrat z menoj ;)