28 februar 2007

Old Praktica L

Pravijo ,da se je potrebno nekje učiti. Moj prvi fotoaparat , ki sem ga dobil v roke je Praktica L .Kupil jo je moj oče , daljnega leta 1970 , se pravi da je fotoaparat malo starejši od mene. Že kot otrok sem se rad igral z fotoaparatom ,zato mi je oče kupil svojega ,ko sem bil star okoli 6 let , samo ta fotoaparat ni dogo bil pri življenju , ker me je zanimalo kako to deluje in sem ga odprl kar za navadnim kladivom. Pol se ve kaj je ostalo od samega aparata, ni pa znano kako sem bil sam nagrajen.
Sedaj mi je žal , da nisem hodil v foto krožek že v osnovni šoli. V srebni šoli sem že začel malo bolj uporabljat Praktico , sploh , ko smo imeli z sošolci kake turneje.
Nazadnje pa sem ga uporabljal v Grčiji leta 1998 ko sem bil na počitnicah in naredil kar nekaj dobrih fotografij. Odkar pa imam digitalca starega ne uporabljam več , ga pa bom kmalu zopet usposobil , ker sem v omari našel še popolnoma nov film z 36 posnetki ISO 400. Upam da ne bo z filmom kaj narobe , je pa bil na sobni temperaturi in v temi.









1 komentarji:

Aljo pravi ...

jp, fajn zadeva so te stare manualke.

jaz imam tudi eno, olympus OM2n iz leta 1979. 10 let starejša od mene :D