13 februar 2007

Zalog

V Soboto sem bil pri svojih starših v Zalogu ,ker so nas povabili na kosilo. Kazalo se je lepo vreme, zato smo odšli pred kosilom še na en krajši sprehod po Zalogu. Ker otroci obožujejo ob gledanju vlakov ,smo se najprej odpravili na železniško postajo Zalog. Saj ne rečem , da ne gremo dostikrat v tisto smer , samo šele sedaj sem opazil da se postaja ni bistveno spremenila, od tistih časov , ko smo še hodili v šolo. Samo postajo sem si zelo dobro zapomnil , ker smo že v tistih časih raje hodili mimo šole ,kot pa v šolo, je bila postaja idealen kraj ,že zaradi velike ure ,tako da smo vedeli kdaj se moramo vrnit nazaj k pouku.

Mi je pa v spominu ostal še en večji dogodek ,ki se je zgodil davnega leta 1980, ko smo šli gledat zadnjo pot našega bivšega predsednika Tita, ko se je peljal mimo nas,
v tistem dolgem modrem vlaku.

Edino kar se je spremenilo je to ,da se vedno manj ljudi vozi z vlakom in vse je bolj umirjeno. Po statistiki je bila to največja tovorna postaja v bivši Jugi, kjer se je ogromno dogajalo tudi na tovornem delu.




Svoje je odžvižgala. Škoda, da ne cenimo bolj svoje zgodovine !




Ura ,ki sem jo dostikrat gledal ,ko me ni bilo pri pouku ,(ni makro).




Stara tehtnica

3 komentarji:

Samo Hajtnik ~ Guzman pravi ...

Ja, ko obujamo spomine, se vedno najde še kaj za pofotkat.

Upam pa, da se boš prijavil še za v bavarski gozd, da tam kako rečemo.

Johnny pravi ...

ura je tudi taka, taprava iz socialističnih časov :) Se spomnim da je bilo en kup takih v naši šoli.

Gregor Krašnja pravi ...

Ja johnny ,tale ima premera cca 1m :) ,ko se dobiva ti jo pokažem he,he.