09 april 2007

Debni vrh

Zadnji dnevi so res naporni, glede vse hrane ki smo jo zaužili. Zato sva danes z očetom za rekreacijo po kosilu odšla na bližnji Debni vrh. Od doma pa do vrha cca 1 uro.
Proti vrhu se lahko odpraviš po večih poteh, iz Zaloga, Kašlja, Janč ali Podgrada, je pa verjetno še kakšna pot. Midva sva odšla kar po najkrajši poti iz Zaloga. Po glavni cesti iz Zaloga proti Podgradu, prečkaš most čez Ljubljanico, nato pa še dobrih 300m in prideš do parkirišča, tam te pa vodi pot pod železnico in direktno do vrha.
Na vrhu so že pred leti postavili razgledni stolp in se lepo vidi spodaj Ljubljano z okolico. Danes je bilo res lepo vreme, tako da je bil razgled res enkraten.
Ko sem bil nazadnje na vrhu, nisem nikogar srečal med vzponom in spustom, sedaj pa je to postalo prava rekreativna točka.
Zgoraj narediva par posnetkov sem ter tja, nato pa počasi spust v dolino. Doma pa vidiš še šunko jajca in druge dobrote, ki jih bo potrebno pojesti.
Ja še velikokrat bo potrebno v kakšen hrib, da vse tole predelam, kar sem dobil v zadnjih mesecih.Debni vrh, če dobra ura pa sem gor.
Še pozdrav iz starih časov. No pa začnimo.
Na vrhu lesen stolp, kjer je lep razgled na Ljubljano.
Krivec, da sem se navdušil nad fotografijo, ja moj oče.
Na stolpu je lahko naenkrat 6 oseb ,ali pa ena sama 450 kg težka oseba. Še dobro da je praznikov konec, če ne bi se lahko kar v vrsto postavili pa eden po eden gor.
Moja malenkost. Končno sem tudi jaz na eni fotki.Spodaj Kašelj, Vevče, Polje, Fužine,Moste itd.
Petrolova skladišča v Zalogu.
Zalog.
Srečno.

3 komentarji:

Peter pravi ...

Uuuu...dober razgled iz stolpa ...super!

OLKI pravi ...

Tole je pares lepo odkritje...

Parkrat boljši razgled kot z Dobena...

Anton pravi ...

Navdušena sem nad Debnim hribom. To je ravno prav visoka in ravno prav zahtevna pot za vse povprečne rekreativce...