30 april 2007

ZOO Ljubljana prvi del

V živalski vrt je najbolje priti dopoldan, ko še ni pretirane gneče. Parkiraš kjer te je volja, tudi na blagajni si kar takoj na vrsti. Samo cene za vstop so kar dobro zasoljene. Za odrasle 6 €, za predšolske otroke 3,5 €, do drugega leta starosti pa brezplačno.
Na začetku smo si odšli pogledat novo pridobitev, morskega leva. Prav presenečen sem bil da ni samo eden, ampak sta kar dva, ki se podita po kalni vodi. Ko smo se že odpravili proti meni bolj zanimivim zverinam, tigrom, me je Mateja opomnila da bodo morske leve hranili čez dobre 20 minut (ob 11h) in da se ne smemo preveč oddaljevati. Zmenili smo se, da Mateja in Žiga počakata pri bazenu, sam pa sem obiskal tigra. Nekaj časa sta se sprehajala, nato pa je eden ostal v enem kotu čisto zadaj kletke, drugi pa se je skrival za drevesi. Še nekaj časa sem ju čakal, nato pa se odpravil nazaj proti bazenu, kjer se je že začelo hranjenje. Pravi šok, sploh ne prideš zraven ograje, da bi si lahko ogledal futranje.
Ko so končali, smo se odpravili mimo tigrov, kjer sta še vedno ignorirala obiskovalce, proti opicam, tudi tem se ni preveč ljubilo, vsaka je sedela v svojem kotu. Gremo naprej do medveda. Mama in sin medo sta se skrivala za deblom, zelo zanimivo za nekoga ki se gre skrivalnice, zame ne! No, končno sta se malo prikazala izza debla in takoj je začelo škljocat iz vseh strani he, he. Tudi volkovi so se skrivali, vsak v svoji luknji, samo kakšen par ušes si našel. Ris, kot ponavadi, daleč od razgledne točke, leži za grmovjem, drugi se čez čas prikaže za trenutek na drugem koncu in nato takoj izgine.



Zdej sem pa lačna.





In odpujsala sta domov.






Tale osliček se ni in ni hotel slikat grrrr.






V dvoje je lepše.





Skril se je, pa ga je bilo teško fotografirat, za silo bo.





Skok iz vode.





Najboljči prijatelj.





Skok skozi obroč.



Drugi del.

2 komentarji:

Aljo pravi ...

Vse imaš dokumentirano in to v treh delih , hehe

lepo

Peter pravi ...

dober prikaz....se že veselim drugega dela :)