27 maj 2007

VN Monaka

Končala se je 5. dirka letošnje sezone za VN Monaka. Kot že vsa leta se je vse končalo že na sobotnih kvalifikacijah, kjer je bil najhitrejši Fernando Alonso, pred moštvenim tekmecem Hamiltonom, tretji pa je bil Ferrarijev voznik Felipe Massa.

Kot rečeno, dirka se ni bistveno začela drugače kot se je končala na sobotnih kvalifikacijah. Po startu je prvi zapeljal v prvi ovinek Alonso pred Hamiltonom in Masso. Dirka je bila zelo monotona, na stezi se ni praktično dogajalo nič, tudi po postankih se ni nič spremenilo.

Presenetil je Kimi Raikonen, ki je startal iz 16. mesta in končal dirko na 8. mestu ter Ferrariju prispeval 1 dodatno točko. Ko že govorim o Kimiju, je vse možnosti za dobro uvrstitev zapravil že na kvalifikacijah, kjer je z svojim Ferrarijem zadel v zaščitno ogrado in poškodoval sprednjo desno obeso. Na dirki ni bilo veliko odstopov, tako kot smo vajeni tu v Monaku, odstopili so samo trije.

Zmagovalec je bil Alonso (tudi lanski zmagovalec) in Hamilton, (oba McLaren), Massa (Ferrari), prvi trije so bili v istem krogu, ostali pa so zaostajali za krog ali več, Fisichella (Renault), Kubica in Heidfeld (BMW), Wurz (Williams), Raikonen (Ferrari).

1

Alonso

38

2

Hamilton

38

3

Massa

33

4

Raikkonen

23

5

Heidfeld

18

6

Fisichella

13

7

Kubica

12

8

Rosberg

5

9

Coulthard

4

10

Trulli

4

11

Kovalainen

3

12

Wurz

2

13

Schumacher

1

14

Sato

1




1

McLaren

76

2

Ferrari

56

3

BMW Sauber

30

4

Renault

16

5

Williams

7

6

Toyota

5

7

Red Bull

4

8

Super Aguri

1





Nekaj novosti za VN Monaka.





Williams.



McLaren.


BMW Sauber.


Vir FIA.

Naslednja dirka je VN Kanade čez 14 dni.
Tu pa si lahko prebereto o prejšni dirki za VN Španije.

1 komentarji:

Aljo pravi ...

si potrudil :D

lepo, sem gledal ja
škoda, da je alonso pred sezono zamenjal ekipo...

lp