22 junij 2007

Nov začetek

Ker mi moj stari fotoaparat ni več zadovoljeval mojih potreb po fotografijah, sem se odločil da ga zamenjam za kaj novejšega. Tokrat sem si rekel, mora biti digitalna SLR kamera. Samo kaj izbrati, paleta dobrih kamer je ogromna, Evri pa omejeni. Nekaj časa sem se odločal za Canon EOS 400 D, potem sem našel dobre lastnosti pri Nikonu D40x. Ker sem imel še starega Kodaka, me ni še nič dišalo po menjavi, samo sem bil z vsakim dnevom bolj jezen, še posebno pri makro fotografijah, preden je zadevo izostril, mi je želeni objekt že ušel, tako da sem imel ogromno slik raznih listov in stebel rastlin.

No potem pa kot po naključju, mi stari foto po nesreči pade iz kavča. Kako se je to zgodilo, nekaj sem mahal za nadležnim komarjem, odložil foto na kavč in puf, je že bil na tleh. Sranje, pa sem naredil biznis. Takoj ga vključim in dela, samo da je začel zelo rožljati ko začnem zoomirat.

No sedaj se je bilo potrebno pa kar hitro odločit. Res je preteklo še par dni. Po težkem premisleku, sem se odločil za Nikona D40X. In sedaj ga imam tu pred sabo. Takoj po prihodu domov sem dal polnit accu baterijo, nato pa prelistati navodila. Uf, samo z listanjem ne bo šlo, nekdo jih bo moral še prebrati, v tem primeru seveda jaz hehe. Ta pa ima 1000 in 1 funkcijo, vsaj za 900 funkcij več kot moj stari aparat J .

Končno polna baterija, najprej je potrebno namestiti objektiv, aha, kje so navodila, sem že našel, ne morem verjet da je z navodili vse lažje. Sedaj je potrebno nastavit še datum in uro, pa časovni pas, kaj bi še rad od mene, dejva že slikat.

Ko je bilo vse nastavljeno , grem malo ven testirat aparat, ura 20.00, še dobro da je danes najdaljši dan v letu. Svetloba ni bila ravno najboljša za testiranje. Za danes sem naredil samo 30 fotografij, nekaj vam jih predstavim, ostalo pa drugič.




Rožica na vrtu.




Pa še en šopek.




Ne,ne tiste pikice ni omazanija, temveč lastovke.




Pa še ena kar tako.



Fotografije niso obdelane, samo pomanjšane in podpisane.

7 komentarji:

Peter pravi ...

Želim ti obilico odličnih fotografij z novim fotoaparatom!
Pa mimogrede čeprav sem lastnik olympusa mislim , da si se odlično odločil pri izbiri :)

Aljo pravi ...

no nikonaš :)
dobra odločitev, čeprav so zares uporabne le 3 funkcije, haha: A,S in M

to je to ;)

OLKI pravi ...

Welcome to the club!!! Heheheh

Sedaj pa samo še slikat....pa bo.

David pravi ...

čestitam za dober nakup. obilo užitkov.

Samo Hajtnik ~ Guzman pravi ...

Ja, dobrodošel v klubu Rumenih. Odločitev, ki si jo sprejel, je odlična. Tako kot aparat, ki ga imaš. Sedaj pa veselo na delo in uživaj. Mi pa bomo ob tvojih fotkah.


p.s. Rumena je zakon

Gregor Krašnja pravi ...

Se bom trudil po najboljših močeh :) da zadovoljim sebe in vas. Sedaj pa nazaj na branje navodil hehe.

Gregor Harih pravi ...

Ja, zdaj ti bom bolj komentiral blog, ker si naš. :)) Hahahahah....
Upam, da ti bo dobro služil in da se ga en boš naveličal. :))