04 junij 2007

Rezervni deli

Potekalo je že tretje srečanje starodobnih vozil, ki je vsako prvo nedeljo v mesecu. No nekaj sem že pisal o tej zadevi, se pravi da je to samo nadaljevanje. Če je bilo že na prvem srečanju zelo malo obiskovalcev, jih tokrat pravzaprav ni bilo skoraj nič, razen nekaj bližnjih sosedov in nekaj firbcev (med njimi tudi sam). Vse skupaj bolj zgleda na kakšen bolšji sejem starih rezervnih delov, kot pa prikaz, kako so se včasih naši dedje in očetje preganjali po vaseh. No če kdo kaj rabi, ni popolnoma nič zamudil, ker je naslednje srečanje je že prvo nedeljo v Juliju. Se mi pa zdi, da sam Moto društvo Mak naredi zelo malo na reklami in se zadeva ne razvija tako kot so si zaželeli.

Kakorkoli že, več sreče jim želim prihodnjič in upam, da se bo vsaj kakšen lastnik starodobnika našel in ga popeljal kakšen krog po vasi.


Bati, ojnica, zavorne ploščice in vplinjač. Še malo pa bo popoln motor.




Janez, se spomniš kako sva z takim motorjem preganjala Miciko in Francko?
Kje so tisti časi Franc?




Blok motorja, pa še originalne svečke.




Menjalnik motorja, spominja me na Tomos APN 4.

4 komentarji:

Peter pravi ...

Kaj zdaj si že mehanik postal? :DDD

Gregor Krašnja pravi ...

Ne, to sem hotel biti v mladih letih, pa me je veter v druge vode pihnil :D

Unknown pravi ...

Na žalost sem šele zdaj opazil to objavo.Vidim,da je potrebno pojasniti nekaj zadev. To kar se dogaja vsako prvo nedeljo v mesecu je sejem rezervnih delov za starodobnike - temu lahko rečemo tudi boljši sejem, Srečanje starodobnih vozil pa se dogaja vsako zadnjo soboto v avgustu, takrat pa je kaj za videti.
Več pa se da pogledati na: http://www.motoclub-mak.si
Pa brez zamere

Alex pravi ...

Naj vas povabim v soboto 30.08.2008 na starodobniško srečanje, tu vam obljubim, da bo prava paša za oči in mnogo dela za fotografe.