11 oktober 2007

Odvoz salonitk !

Pred časom sem bil na strehi naše hiše in opazil, da so naše azbestne salinitke že zelo boge. Kaj ne bodo, saj so na strehi že skoraj 30 let. Potrebno jih bo zamenjat in to v najkrajšem času. Vsaj pred zimo. Zanima me, če ima že kdo kakšne izkušnje z odvozom azbestnih salonitk, kakšne so cene odvoza. Ali mojstri tudi odkrijejo streho, ali bom moral to sam počet. Če bom moral salonitke odpeljat sam, kako moram ravnat z njimi, ker baje jih ne moreš kar pripeljat na smetišče.

5 komentarji:

David pravi ...

uničenje oz. odvoz te bo v vsakem primeru kar nekaj stal. Ker gre za nevarne odpadke. Odpeljejo pa jih tudi mojstri, pa ne zastonj.

Gregor Harih pravi ...

Mi smo imeli podobno zadevo. Pridejo mojstri v skafandrih, odmontirajo in odpeljejo. Zadeva te stane iber. Če se ne motim nekaj preko 1200 sit (bivšega dnara) po plošči. Če se ne motim. Zdaj pa če maš ene 200 plošč ti je takoj jasno kolko je vse skupaj.

Gregor Krašnja pravi ...

Ravno danes je bil nekdo pri nas. 6€ po selonitki imamo jih cca 160, tako na uč, je računal, se pravi blizu 1000 €. Bo potrebno še na kakšno ponudbo počakat.

Unknown pravi ...

kako ste potem rešili problem s salonitkami? mi imamo podobno težavo...

Gregor Krašnja pravi ...

Na koncu je bilo tako, da so monterji jih odpeljali, Staro streho so dali dol in novo gor. Seveda je bilo vse v ceni na računu, tudi odvoz, mislim da tam cca 1000€.
Je pa žalost, da je nekdo mastno zaslužil v teh neurjih.