13 november 2007

Prvi sneg

Vsi se že veselimo prvega snega. Še najbolj otroci. Sam se ga veselim, ker zima mora biti bela in ne tako zelena kot je bila lanska. Res pa je, da sem lansko zimo porabil bistveno manj kurilnega olja kot pa tiste zime, ki so mrzle.

In zakaj pišem ta post o prvem snegu?

Zato ker nas vsako leto preseneti. Ja pa ne nas šoferje. Nas šoferje obveščajo, da se približujemo datum 15. November, ko morajo biti vsa vozila primerna za zimsko vožnjo. Se pravi z zimsko opremo. Verige, zimske pnevmatike itd. Za ne poslušne so kar visoke denarne kazni, še sploh za tiste, ki ovirajo promet in nimajo primerne zimske opreme. S tem se popolnoma strinjam. Kaznujmo tistega, ki dejansko dela zastoje po Slovenskih cestah in ne tiste ki smo se že pripravili na zimo nekaj dni prej. Na koga to mislim. Ja na naše cestne delavce, ki jih zima in sneg vsako leto preseneti. Če smo v času zime, potem moramo biti vsi pripravljeni in ne samo šoferji, ki se moramo vozit z zimskimi pnevmatikami, pa tudi če so temperature nad 10°C. Po tem pa se cestarji izgovarjajo˝ Nas je presenetilo˝. Hudiča, preseneti te lahko sneg poleti in ne pozimi. Saj so nas že v šoli učili, da sneži običajno pozimi in ne poleti. Če tega naši upravljavci cest ne verjamejo si naj pogledajo kakšen učbenik za prvi razred O.Š.

Po pravici povedano, še najraje vidim da pade sneg v višje ležeče predele. Nekateri se ne boste strinjali z menoj. Če pa že pade tudi pri nas v dolini, bom vesel, saj bom ponovno delal snežaka in kidal sneg . Tudi ceste so pri nas v vasi dobro splužene, to pa zato, ker to počnejo tukajšnji domačini, ki imajo traktorje. Ko pa se pripeljem do glavnih cest, ki so v lasti države, tam pa se začne kaos.

Kot pravim, se že veselim prvega snega Lopata, kapa, rokavice so že pripravljene.

Prebivalci večjih mest in blokarskih naselij, pojdite na tržnice, tam boste dobili lesene gajbice, ki jih boste postavljali na svoja očiščena parkirna mesta hehe.

Pa veliko snega vam želim in malo kidanja. :))

d14eeb5f9c41b8ba2711c71e22818b5d



1 komentarji:

Anonimni pravi ...

Oh ja ... gajbice povsod :/ Lesene plasice, celo kartonske skatle. In to na parkiriscih katerih sploh ne placujejo.