26 december 2007

Kraški pršut

Od vsega suhega sadja, imam najraje Suhe salame, klobase, pancete in seveda tudi kraški pršut. Če se zadeva znajde na obloženi mizi, bom seveda najprej segel po pršutu. Na koncu se pa sprašujem kako bom odvečne kilograme spravil na normalno raven. Za enkrat se še tolažim, da je teža idealna, samo malo majhen sem za njo.

Danes se je naš oča Jože odločil načeti svoj lopar (pršut, kot mu on pravi :D ). Imel je ogromno dela že pri rezanju, ker je imel stalne pomočnike okoli sebe, ki so že sproti probali mesni izdelek. Zelo pridna sta bila Kaja in Žiga, pa tudi midva z bratom nisva bila daleč hehe.

Ko ga je narezal dovolj za vse, ga je prinesel na mizo, tam je bil prisoten tudi Kraški Teran (nisem pil) in pa seveda sir, kruh, kisle kumarice, vložene kisle gobice in pa mi okoli mize :D

Pri mizi ni bilo časa fotografirat, ker potem bi ostal brez vsega.


Zelo počasen in natančen začetek !!




Pravo veselje ga je bilo opazovati ...




... kako mu jemlemo iz krožnika.

7 komentarji:

Samo Hajtnik ~ Guzman pravi ...

Ja, zaradi tega sadja sem tudi sam postal "vegeterjanec".

Ni ga ptiča, čez prašiča!!!

Primoz pravi ...

ma ni to lopar ampak Vijolina :)

Dober tek

Dan pravi ...

Njami :D

Gregor Krašnja pravi ...

@guzman, :D
@primož, ko ga režeš, res dobi obliko violine ;)
@dan, pa še res je bilo tako, njami :P

Žiga Gričnik pravi ...

Hvala, ker si me sredi noči naredil lačnega:)

digikl pravi ...

Pa še mal terančka ... Ma kaj je boljšga?

Gregor Krašnja pravi ...

@žiga, tudi če si sit, brez problema vzamem še eno rezino :D
@digikl, žal me je pot vodila domov z avtom, pa ne bi rad kje pihal po nepotrebnem ;)