23 april 2008

Rotunda

Danes je za menoj zelo napona vožnja. Že zgodaj zjutraj sem štartal od doma, po svojega očeta v Ljubljano in nato sva se odpeljala proti Prekmurju. Poleg dela, ki sva ga imela tam, sva z seboj vzela še zabavo in hobi. Seveda nisva šla brez foto aparatov. Imela sva kar nekaj ciljev, da jih obiščeva in poslikava. Nekaj nama jih je uspelo, nekaj pa jih je ostalo za drugič. Upam da bo ta drugič kmalu :D.
Kot rečeno sva se ustavila tudi pri sorodnikih v Selu na Goričkem. In ker ni daleč od njih tudi znana Rotunda, sva seveda še tja zavila. Vreme ni bilo ravno rožnato, bi rekel da kar precej kislo in sva imela res malo časa, da vse skupaj poslikava, ker so se nevihtni oblaki kar hitro bližali.

Danes vam pokažem samo eno fotografijo Rotunde, pa še ta je v tehniki HDR. Hotel sem slikati še v tehniki IR, pa ni šlo, že zaradi slabega vremena.

4 komentarji:

aco pravi ...

uf, včeraj pa res tle ni bilo lih fajn vreme. Sam si pa fajn spelu HDR :)

LP

Anonimni pravi ...

Zelo lepa. Prekmurje se mi zdi prava zakladnica lepih motivov.

Gregor Krašnja pravi ...

@aco hvala, sem se nekaj trudil hehe

@darja, res je, da je to lepa pokrajina za fotogrfa. Tja se bom še večkrat vrnil, ker imam še nekaj ciljev za obiskat, ki mi jih sedaj ni uspelo.

Anonimni pravi ...

Tale HDR pa ni ravno vredu narejen. Nekateri deli so presvetljeni do te mere, da imajo že "sij" okrog njih, vse zgleda plastično, kar pa ni cilj HDR tehnike. Cilj je povečati dinamični razpon, ki je pri današnjih digitalnih fotoaparatih (z izjemo Fuji S5 PRO) bolj ali manj slab. Torej, dober HDR je tisti, ki se mu ne vidi, da je HDR.