13 maj 2008

Nedelja, poln dan dogodkov

Nedelja se je za mene začela zelo zgodaj. Ura je zvonila ob petih zjutraj. Ja prav ste prebrali. Ob petih. Že zjutraj sem vedel, da bo dan naporen in res je bil. Udeležil sem se foto delavnice.

Prva jutranja fotografiranje, je bilo v Slovenskih Konjicah. Ustavili smo se v goricah, polno vinskih trt. Res jih je bilo veliko. In ker sem bolj lene sorte, sploh v dopoldanskih urah, je bilo moje delo temu primerno. Ne preveč po hribu navzdol, ker je potem potrebno priti tudi gor, vendar sem se vseeno malo sprehodil z kolegi fotografi naokoli.

Nato nas je pot vodila v Maribor. Ustavili smo se na Lentu. Točno pred staro trto. Fino, ponovno ni potrebno veliko hodit. Naredili nekaj posnetkov, nato pa nas je pot vodila do, mislim da se imenuje Židovski stolp, kjer ima prostore Mariborski foto klub. Če se motim, me boste že popravili. Tam smo si ogledali razstavo tujega avtorja, nato pa proti magistratu, kjer so imeli gasilci nekakšno proslavo. Malo smo jih poslikali, nato pa se umaknili v prvi barček, kjer smo naročili kavo in jo počasi srkali v dopoldanskem soncu.






Okoli poldneva, smo bili že na poti proti Mariborskem Pohorju, kjer smo si ogledali tekmo svetovnega pokala v downhillu, kjer je bil sponzor Nikon. Nikon nam je tudi predstavil paleto njihovih najnovejših izdelkov, ki smo si jih lahko tudi sposodili in testirali.

Nikon nam je podaril tudi akreditacije za vstop na progo in se nam ni bilo potrebno gnesti za ograjo, tako kot gledalcem, vendar smo bili na sami progi, kjer so se najpogumnejši spuščali z kolesi po ekstremi progi proti cilju. Že spremljanje tekmovalcev ti dvigne adrenalin. Sam sem se počasi spuščal ob stezi proti cilju, naredil nekaj fotografij. Pogoji so bili zelo težavni, premalo svetlobe, pa še tekmovalci so bili zelo hitri, tako da sem si pomagal z bliskavico. Ravno, ko sem prispel v ciljno areno, je bil na progi zadnji tekmovalec.








Podelitev pokalov smo si ogledali kar pod odrom za zmagovalce, ja zopet smo imeli privilegij. Za konec smo še nekaj popili in pojedli, pozno popoldan pa smo obiskali še mesto Ptuj, kjer smo lovili še zadnje svetlobne žarke.

Nedelja je res hitro minila, bila je naporna in zanimiva. Zahvalil bi se Matjažu in e-fotografiji, ki sta omogočala foto delavnico in seveda še sponzorju Nikon, ki bo takle dogodek upam da kmalu ponovil.

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Moram reči, da mi je ob tejle zgodnji jutranji uri, najprej padla v oči beseda "kava"... Ja, luštno ste se imeli. Pa kar precej ste si zadali. Dolg dan. Izkupiček je pa fajn... Jaz kakega takega hitrega še z očmi težko ujamem... :)

Unknown pravi ...

Nedelja pa ob petih zjutraj vstati, to pa je neprijietna stvar. Drugače pa lepe fotke, verjetno si jih to nedeljo kar veliko naredil in je le to mali del kar si nam pokazal. Lp

Gregor Krašnja pravi ...

Darja, res je. Najbolj sem pogrešal PRVO kavo, tisto tapravo :)

Ja se je kar dogajalo, ni nam bilo dolgčas. Delni razultat je tu viden, je pa materijal še ogromno ;)