27 november 2008

Megleno zaspano jutro

Ura 7:05, prvi alarm na budilki, ga enostavno ignoriram in izklopim. Čisto nič se mi ni dalo iz tople postelje, tudi Žiga in Neža sta še spala. V hiši čista tišina, pa zakaj bi to prekinila budilka.

Oči zatisnem nazaj, kot, da se mi nikamor ne mudi. Tudi tega lepega trenutka je bilo kmalu konec. Ponovno se je zbudila moja tečna budilka, samo, da je sedaj kazala 7:09. Nič, potrebno je bilo vstati. Kmalu za menoj, je bil tudi že Žiga, prva stvar kot vsako jutro poskusi, če lahko gleda risanko pred odhodom v vrtec, pa četudi ve, da smo z časom na kratko. Hitro se oblečeva in umijeva. Žiga je že natikal že čevlje na noge, bil je polen energije, sam sem se pa še kar vlekel po hiši, kot megla zunaj. Spet se ni nič videlo, tudi sosedove hiše ne. Tudi temperatura zunaj je kazala neverjetnih -8 brrrrr. Spet je mraz.

Čas za odhod. Zadnje dva dni sem opazoval lep sončen vzhod, ko sem se vračal iz vrtca. Pa me je prešinilo, kaj če bi vzel z seboj še aparat, mogoče mi pa uspe najti kakšen zanimiv motiv. Pa sem še to vlekel z seboj.

Prideva do avta, zopet šok. Po ne vem kolikšnem času, sem imel zmrznjene šipe. Evo pa še jutranja telovadba. Žiga pripnem v stolček, prižgem avto, da se vsaj malo ogreje, poiščem strgalo za led v prtljažniku, seveda najdem vse druge stvari kot to, na koncu sem tudi to našel. Še iz predalčka vzamem rokavice, da me ne zebe. Ja, če bi bile tam kot bi morale biti. Prejšnji dan sem jih prinesel notri, seveda nazaj se mi ni dali, kar mi je bilo kmalu žal, led je bil trdoživ, v roke me je pa toliko zeblo, da sploh nisem čutil konic prstov.

Končno odrineva proti vrtcu. Žiga me je še nekaj spraševal o ledu, zakaj se je nabral na šipi, no to sem se tudi jaz spraševal, pa me sedaj ni več zanimalo, ker sem se že itak ogrel in me po tej telovadbi ni več zeblo. Prideva v vrtec, obleka je kar letela od Žiga in že je bil v razredu, jaz pa počasi domov in mogoče ujamem še kakšen motiv. Pa še res sem ga, vsaj nekaj zanimivega, ponovno težava. Že v Nedeljo mi je kazalo, prazna baterija, pa je še nisem dal polnit, zato so bile narejene samo dve fotografije in tu je ena od dveh. Tudi če bi našel še kakšen motiv, ga ne bi mogel več fotografirat.

Koliko čudnih dogodkov samo v eni uri, tudi dan je bil zanimiv.


2 komentarji:

Anonimni pravi ...

Ojebela kaka megla... Še ptiči so šli peš... Lepa tematika...

Peter pravi ...

Porkaduš, temu se reče megla....čisti horror :)