10 julij 2007

Nihče mu nič ne more !

Pravijo da je na podeželju lepo živet, pa še res je. Z vsemi sosedi se zelo dobro razumemo, verjetno zato ker smo vsi priseljeni iz Ljubljane na podeželje. Je pa tudi ena neljuba stvar, staroselec (kmet) ki se je ravno tako preselil v te kraje. In sedaj misli da lahko dela kar mu je po volji, samo da nam nagaja.
Zakaj gre. Na bližnjem travniku, ki je oddaljen od naših hiš cca 10m, on veselo kuri plastične vrečke, plastenke in vse kar je iz plastike. Najhujše pa je to, da imamo samo 50m stran kontejnerje za ločevanje odpadkov, tako da bi mu bilo lažje vse skupaj odnest do smeti, vendar ne, ker z tem ne more nam nagajat. Sedaj pa smo se sosedje usedli skupaj in začeli urgerat. Najprej smo poklicali na ustrezni inšpektorat, jim priložili dokaze in nato dobili odgovor, zakaj pa ne pokličete Policije. OK, naslednjič pokličemo Policijo, že operater nam pove, da oni nimajo popolnoma nič z tem, samo ker smo naredili prijavo ga bodo opozorili. In kaj se je zgodilo, Policisti so prišli, najprej so se pogovorili z nami, nato pa odšli do kmeta in povedali da se vsi tu okoli pritožujemo. Po odhodu policistov je sosed prišel do kurišča in lepo nametal gor še malo PVC folije, za povijanje slamnatih bal in cel kup trave.
In sedaj se sprašujem, ali ima vse uradnike podkupljene in prijave zmečejo samo v koš, ali pa se v naši državi zopet vsi samo podajajo žogico in pravijo, to ni v naši pristojnosti.


Pripreve na kurjenje, na kupu PVC folija in drugi plastični predmeti.




No sosedje, da me ne pozabite.




Kako se črno kadi, če nimaš zaprtih oken, smrdi po plastiki tudi v hiši.




Po odhodu policistov, je pa še malo dodal palstike in ogromno sveže trave. Kljub temu da ima travo za živino, jo raje kuri.




2 komentarji:

Anonimni pravi ...

Če kmet kuri samo folijo za ovijanje bal mu ne morete nič,ker bo z lahkoto dokazal,da ta folija ob gorenju ni škodljiva.Produkt izgorevanja je samo voda in Co2...Hudičevo pa zna smrdeti,če na ogenj nalaga mokro travo in plevel...

Tomi pravi ...

Določen smisel za odnose pravi, da je ne glede na to, kaj kuri, to nepotrebno. Samo sosedi so pač sosedi.