09 april 2008

Improviziran studio

Nisem in nisem se mogel spravit pisati o improviziranem studiu, ki smo ga postavili pri enem od članov kluba e-Fotografija.



Postavili smo se v vrsto.




Fotografska je težka.




Ana Marija, na začetku še malo sremažljiva, nato pa zelo zgovorna in raspoložljiva.



Nekaj Aninih portretov.







Vse skupaj je potekalo nekako takole. Davor (lastnik prostora) je dal predlog, da bi pri njemu v kleti postavili studio. Ker nismo imeli studijskih bliskavic, smo si pomagali kar z močnimi reflektorji. Pred našim dogovorjenim prihodom, je Davor že postavil ozadje studia, nato pa smo postavili še reflektorje. Komaj smo že čakali, da probamo, kako bo vse skupaj potekalo. Ker se nas je zbrala kar lepo število članov, smo se morali razdeliti na tri skupine po tri fotografe. Tako, test je uspel, sedaj smo čakali še model, ki ga bomo fotografirali. Točna kot ura, ko je prispela Ana Marija. Ana je kar žarele ob pogledu na vse tiste luči in fotoaparate, ki so bili uperjeni v njo. Po kratki tremi, se je kar hitro vživela in ustregla vsem našim željam. Seveda, smo se držali začetne teme fotografiranja, portret.

Za nekaj posnetkov, sem uporabil še dve dodatni bliskavici. Ena z usmerjeno svetlobo.




Davor, naš gostitelj.



Usmerjen snop bliska.


Po treh urah smo bili vsi izmučeni, ne samo Ana, ki nas je morala prenašat. Po njenem odhodu, smo vse skupaj pospravili, pregledali na hitro fotografije, ki so nastale in se že dogovarjali za ponovitev takega dogodka.

0 komentarji: